Lokal anestezi ile gerçekleştirilen ve hastaneye yatış gerektirmeyen bir tedavi yöntemidir. Genel anesteziye hiç ama hiç gerek yoktur. Sadece ama sadece 10 dakika sürer. 2 cm’lik çok küçük bir kesi ile oradaki sinüs alınır.
Mikrosinusektomi sonrası süreçte neler olur?
Mikrosinusektomi operasyonu sonrasında hastaya, herhangi bir hareket kısıtlaması getirilmez. Hasta, iş, özel ve sosyal hayatına operasyonun hemen sonrasında dönebilir. Hastanın toparlanma ve normal hayatına dönüş süresi çok kısadır.
Pilonidal Sinus (PNS) ya da halk arasındaki tabiri ile kıl dönmesi en sık görülen makat bölgesi hastalıklarından biridir. Kuyruk sokumu bölgesine düşen saç, elbise tozu ve cilt kalıntılarının cilt altına giriş yapması ile oluşan bir hastalıktır. Kıl batması ile karıştırılmasına karşın kesinlikle birbirinden farklıdır. Çünkü kıl dönmesi yüz ve koltukaltı gibi yerlerde görülmez, %95 kuyruk sokumu bölgesi %5 ise göbek çukuru bölgesinde görülmektedir. Yüz, bacaklar ve koltuk altı bölgesinde görülen ise kıl dönmesi değil kıl batması problemidir. Özellikle 15-40 yaş arası genç erkeklerde sıkça görülmektedir, çözümü kesinlikle cerrahi müdahale ile mümkün olmaktadır
Kıl Dönmesi Nedir?
Kıl dönmesi dökülen kılların yanlış oturmaya bağlı sürtünme yoluyla açılan ufak deliklerden tekrar deri altına girerek kuyruk sokumunda iki kaba et arasında birikmesiyle meydana gelir. Kopan veya o bölgede çıkan kıllara ek olarak giyilen kıyafetlerden kopan iplik parçaları veya saç telleri de derinin altına girerek kıl dönmesine neden olabilir. İlerleyen zamanlarda deri altına giren kıllara bakteriler ve yabancı cisimlerde eşlik eder. Bununla beraber deri altında enfeksiyon oluşur ve apse meydana gelir. Bu apse sarı ve kanlı akıntıya neden olur. Bu duruma kötü kokuda eşlik eder. Bir diğer teoriye göre ise; doğuştan çoğu insanda o bölgede deri altında içerisinde kıl folikülü olan bir kist yer almaktadır. Günün birinde bu kist patlayarak akıntı ve iltihaba neden olur.
Uzun süre oturarak çalışmak (araç Kullananlar, masa başı çalışanlar v.b.), fazla Kilo (obezite), kişisel hijyene dikkat etmeme, genetik faktörler kıl dönmesi riskini arttırır
KIL DÖNMESİNİN BELİRTİLERİ NELER?
Akıntı (kanlı veya koyu renkli olabilir), gün içinde otururken ya da yürürken ağrı, kuyruk sokumu bölgesinin daha hassas ve kızarık olması, kuyruk sokumunda meydana gelen deliklerde kıl gözlemleme, kuyruk sokumu bölgesinde şişlik, enfeksiyona bağlı kişide halsizlik, bulantı ve ateş, kötü koku, kaşıntı belirtileri arasındadır.
Kıl dönmesi problemi ile karşı karşıya kalan biri için tek çözüm yolu tedavi olmaktır. Evresi ne olursa olsun, geç kalmadan tedavi edilmesi gerekir. Birçok hastalıkta gelişmiş teknoloji işe yararken kıl dönmesinde henüz çok fazla bir şey ifade etmemektedir. Burada asıl önemli olan doktor tecrübesidir. Tedavide içi kıl ile dolu bu kist boşluğunun temizlenmesi ve temizlenen bölgedeki doku boşluğunun doldurulması amaçlanmaktadır. Günümüzde kıl dönmesi ameliyatlarının ameliyat sonrası sıkıntıları nedeniyle minimal invaziv tedaviler erken dönem vakalarda daha çok tercih edilmektedir. Cerrahi müdahalede sadece cilt altında biriken kıllar çıkarılmaz, aynı zamanda onları saran kapsülde (zar) çıkarılır. Aksi halde o zarın içine yeni kıllar girmeye devam edecektir. Aynı şekilde giriş ve çıkış delikleri çok iyi bir şekilde tespit edilip, yok edilmesi gerekir.
Minimal invaziv tedaviler; Mikro Sinüsektomi, Kristalize Fenol yöntemi ve LAFT adı verilen Lazer Yöntemi olarak isimlendirilmektedir.
İleri kıl dönmesi vakalarında ve mikrocerrahi yöntemine uygun olmayan vakalarda Rhomboid Eksizyon-Limberg Flep yöntemi, Cleft Lift- Kalidakis yöntemi ve Bascom yöntemi olarak en çok tercih edilen cerrahi yöntemlerdir.
Açık bırakma yöntemi ise; bu hastalık için uygulanan en eski yöntemlerden birisi olmasına karşın halen hastalığın yeniden ortaya çıkması yani nüks açısından en güvenli tedavi yöntemidir.
İsmail D.
Servet Hoca işinin erbabı, aynı zamanda adam gibi adam olarak, 2009 yılında yapmış olduğu tedavi ile Allahıma çok şükür sıhhatime kavüstum, bunun üzerine kendisini herzaman her yerde minnet ve şükranla anmaktayımKendisinden yaşça büyük olmama rağmen her gördüğüm yerde ellerine sarılırım.
Aşkın T.
Ameliyat ettim oldu bitti ilaç yazdım geçti diye birşey Yok hastalığın sonuna kadar iyileşene kadar her zaman yanında olan 7/24 telefon desteği olan çok başarılı bir doktor abim allah bir degil bin kere razı olsun rabbim gönlüne göre versin işinin en iyi doktoru Bursa'da üzerine genel cerrah tanımam.
Ömer D.
Tam bir sene önce kıvranarak gitmiştim. yaklaşık 15 yıllık acı 15 dk da gitti. yorum yapmak için özellikle bekledim tekrar hastalık nüks edermi diye; şuan sağlığım çok çok iyi eğer bu yorumu okuyan hasta varsa hiç düşünmeden gitsin servet bey ona yaşam kalitesinde bi kaç sınıf birden atlatsın.
Yasin Ş.
Dr Servet Bey işinin ehli,hastaya karşı ilgili ve hastaya hastalığının durumunu anlaşılır bir şekilde anlatan bir doktor.
makat çatlağı ve hemoroid hastalığı olduğumu söyledi ve ameliyat oldum.Kendisine ÇOK TEŞEKKÜR ederim.
Bu tarz sorunları olan arkadaşlar Dr Servet Bey'e korkmadan rahatlıkla tedavi ve ameliyat olabilirler.
Mediha B.
İlgisini, desteğini esirgemeyen BAŞARILI bir doktor olarak tanıyorum kendisini.. Benimde aklıma Genel Cerrah denince SERVET YETKİN'den başkası gelmiyor...
Semray C.
Mükemmel bir cerrah işinde uzman.
Birol Ç.
İlgili ve merhametli hekim...
Murat B.
Aylarca çektiğim anal fistür tedavisinde bütün ağrılarım son buldu insancıl ve bir abi gibi yaklaşması harika...
Erdal D.
İşinin uzmanı herkese tavsiye ederim hemoroid vb sıkıntısı olan Servet hocama gönül rahatlığıyla gidebilir
Pınar K.
On numara beşyıldızlı bir aile doktoru. Tebrikler.
Murat & Elif T.
Size çok tesekkür ederiz bizi tekrar hayata döndürdunüz güler yüzünüz ve şifalı ellerinize çok minnettarız.
Hacı Abdi S.
Mesleğinde titiz ve gerçekten harika bir cerrah hastası olduğum. Doktoruma mesleğinde başarılar dilerim.
Mesut M.
Kibar,ilgili ve işini iyi yapan ,deneyimli bir doktor.